Spar på varmeregningen – få installeret en varmepumpe

By:

Dyre varmeregninger og et højt elforbrug er blandt de største ulemper ved at bo i eget hus. Det er herligt at have mange kvadratmeter at røre sig på – men når først de skal varmes op i det kolde vinter halvår (og af og til i den kølige sommertid), begynder det at gøre ondt på pengepungen. Hvis du leder efter et billigere alternativ til dine omkostningsfulde elektriske radiatorer eller dit centralvarme anlæg, kan du eventuelt overveje en effektiv og miljøvenlig varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe, og hvordan fungerer den?

En varmepumpe er en anordning, som udnytter temperaturforskelle på indendørs og udendørs omgivelser. Varmepumpen fungere derved, at en væske med et lavt temperatur punkt – såkaldt kølemiddel – selv ved lave temperaturer udvider sig ved fordampning, hvorpå en kompressor presser dampen sammen, og derved opstår en højere temperatur. Denne varme afsættes i en kondensator, som videregiver den til husets varmefordelings system. De virkelig gode varmepumper kan sagtens levere tilstrækkelig energi til, at såvel forbrugsvand (vand til badning, opvask mv.) som vand til opvarmning af huset kan blive varmet op. Der er ikke særlig megen elektricitet involveret i anvendelsen af en varmepumpe, og energi udnyttelsen er særdeles effektiv, vil du kunne spare mange penge på din samlede varmeregning hvert år, hvis du vælger at installere en varmepumpe.

Vælg den rette varmepumpe til din boligtype

den mest omfattende form for varmepumpe er en jord til vand varmepumpe – det såkaldte jordvarme anlæg. Denne type varmepumpe er omstændelig og omkostningsfuld i anlæggelse (hele haven skal graves op), og det er ikke alle, som kan opnå den tilstrækkelige tilladelse til opførelse af et jordvarme anlæg. Hører du til de boligejere, som ikke kan få lov at etablere jordvarme, kan du med fordel vælge en luft til vand varmepumpe. Med en luft til vand varmepumpe kan du opnå en besparelse på helt op til 80% af din varmeregning. Læs mere på gramenergi.dk

Posted in: varmepumpe