Alt du behøver at vide om skorstensfejeren

28 June 2023 Cathrine Poulsen

Når du er husejer eller boligejer, er det dit ansvar at sørge for, at din skorsten fungerer optimalt. Og for at gøre det, skal du have en dygtig og pålidelig skorstensfejer, der kan hjælpe dig med alting relateret til skorstenen. Men hvorfor er det nødvendigt at ansætte en skorstensfejer, og hvad kan du forvente af deres arbejde? Læs videre og få svar på disse spørgsmål og mere til.

Hvorfor er det nødvendigt at ansætte en skorstensfejer?

Skorstensfejeren er ansvarlig for at sikre, at din skorsten fungerer som den skal. Dette inkluderer at fjerne eventuelle forhindringer, der kan hindre røgen i at forlade dit hjem, samt at fjerne eventuel sod og bekæmpe brandrisici. En regelmæssig inspektion og rengøring af din skorsten kan også øge dens levetid, spare dig for penge og forhindre farlige situationer såsom kulilteforgiftning eller skorstensbrande.

Hvornår skal du ansætte en skorstensfejer?

Det anbefales at få din skorsten tjekket af en professionel skorstensfejer mindst en gang om året. Dette sikrer, at din skorsten fungerer optimalt, og at der ikke er nogen risici for brud eller skade. Hvis du for eksempel har en pejs, du bruger meget, eller hvis du har bemærket sort sod i nærheden af din skorsten, skal du ansætte en skorstensfejer så hurtigt som muligt.

skorstensfejer

Hvordan vælger du den rette skorstensfejer?

Når du skal vælge en skorstensfejer, skal du først og fremmest sørge for, at de er certificeret og har en god ry og anmeldelser fra tidligere kunder. Et certificeret firma sikrer, at du får kvalitetsarbejde, og at de følger lovgivningen og sikkerhedsreglerne. Spørg også om deres priser og omfanget af arbejdet. En god skorstensfejer vil være ærlig og transparent omkring priser og arbejdets omfang.

At have en regelmæssig inspektion og rengøring af din skorsten udført af en god og kvalificeret skorstensfejer kan hjælpe dig med at forhindre farlige situationer og øge din skorstens levetid. Sørg for at ansætte en certificeret og pålidelig skorstensfejer og planlæg regelmæssige inspektioner. Det vil sikre dig et sikkert og effektivt skorstenssystem for dit hjem.

More articles