Brunch i København – hvad skal du forkæle ganen med?

22 September 2022 Camilla Skøtt

editorial

Er du i humør til en delikat brunch i København, men ved du ikke helt, hvad den skal indeholde? Så kan vi anbefale dig at tage et kig på: https://brunchkøbenhavn.dk/.

Men inden da kan du med fordel læse med her, hvor vi både dykker ned i brunchens historie samt kommer med nogle forslag til, hvad din brunch kan indeholde afhængigt af, hvem du skal spise sammen med.

 

brunch københavn

 

Hvad er brunch helt nøjagtig?

Brunch har i mange år været kendt som en sand forkælelse af morgenmadshjertet. Det er et måltid, der gør det ud for morgenmad, men som ofte bliver spist lidt senere end traditionel morgenmad – gerne på et tidspunkt mellem morgenmad og frokost.

Og det er da også tidspunktet, der har givet navn til måltidet. Brunch er nemlig en sammentrækning af de engelske ord for henholdsvis morgenmad (breakfast) og frokost (lunch).

Det siges, at måltidet stammer helt tilbage fra de engelske jagtfrokoster i 1800-tallet, hvor både mænd og kvinder mødtes på tværs af forskellige jagter for at nyde et mellemmåltid – og de fik ofte en drink til.

I starten af 1900-tallet blev brunch så populært et måltid, at det spredte sig fra England til resten af verden. Særligt i USA er brunch et populært måltid at invitere til – og det er det også i Danmark.

 

brunch københavn

 

Hvad skal en brunch indeholde?

Der er ingen faste regler for, hvad en brunchtallerken skal indeholde. Der er dog tradition for at byde på brød, ost og syltetøj i kombination med æg, bacon og pølser. Det er dog den helt klassiske brunchvariant, som kan se ud på forskellige måder alt efter tilbehør.

De seneste år har brunch fået en renæssance, og i dag tilbyder mangt en restaurant og café deres helt egen version af brunch. Disse kan være både veganske, vegetariske eller blot sammensat af elementer, der ikke har meget tilfælles med den traditionelle brunch – og netop derfor er der noget for enhver smag.

 

Lad selskabet bestemme din brunch

Måske er du selv mest til klassisk brunch med røræg og pølser, men skal du mødes og nyde dit måltid med en eller flere bekendte, kan du med fordel overveje at finde en restaurant eller café, der tilbyder andre former for brunch – medmindre naturligvis, at din kompagnon også elsker æg og bacon.

Til en romantisk aftale kan champagnebrunch være en god idé, mens buffet kan være den helt rigtige løsning, hvis I er mange, der skal spise sammen. Vil du gerne sikre dig, at der er noget for enhver smag, kan du overveje en café, hvor I kan krydse af på menukortet og selv sammensætte jeres brunch.

More articles