Hvordan kan man ellers lave frikadeller?

14 March 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Så står man atter der igen foran komfuret og har indkøbt de vante ingredienser til at lave frikadeller af. Ja, du var vel nærmest på autopilot, da du var nede at handle ind, fordi du er så vant til at købe de samme ting til at lave frikadeller af, at du nærmest ikke tænkte over det.

Du har lavet frikadeller i så mange år, at du ikke kan forestille dig at gøre det anderledes, fordi det sidder på rygraden og kan laves forholdsvist hurtigt.

Resten af familien spiser dem da også med glæde, selvom du er begyndt at høre røster om, at man da godt kunne prøve at lave frikadellerne lidt anderledes. 

Måske har du også lagt mærke til, at der bliver serveret flere og flere mærkelige ting sammen med frikadellerne fra de andre familiemedlemmer, og nogle af dem pjøser alt for meget sovs, ketchup eller lignende på dellerne, så den oprindelige smag alligevel fortager sig.

Det kan jo være et tegn på, at det er ved at være på tide med et paradigmeskift eller bare en gradvis forandring i, hvordan man plejer at lave disse frikadeller.

Og det behøver bestemt ikke betyde, at du skal helt hen at skrotte den gamle metode til at lave frikadeller på, som efterhånden er blevet en tradition for familien, du overvejer at føre videre som en familieopskrift.

Men der kan jo være forskellige måder at variere denne familieopskrift på.

Det er jo ikke ensbetydende med, at du skal hen og lave veganske frikadeller af plantefars, hvis du ikke er til den slags. Det kan jo foregå ved, at du putter noget andet fyld i frikadellerne.

Hvad med nogle andre krydderier eller måske et stærkere indslag i form af chili?

Der er mange måde at lave dem på, og det kan udløse en lyst til at prøve at lave andre retter i køkkenet anderledes på.

More articles