Redningsveste til store og små – find dem online

24 september 2020 Astrid Pedersen

Er du efterhånden ved at være færdig med sommerens sejl togter – og skal båden gøres klar til næste sæson? Så må du endelig ikke glemme at tjekke op på dit udstyr om bord. Det er så ærgerligt hvis sejlturen skal aflyses fordi navigationen ikke virker – eller hvis man bliver nødt til at vende om halvvejs fordi saniteten ikke fungerer.

Der kan også ske det at man får en bøde og et forbud mod at sejle videre fordi bådens sikkerheds udstyr ikke lever op til gældende regler. I den forbindelse bør du gennemgå bådens beholdning af redningsveste. Det er nemlig af yderste vigtighed at antallet af redningsveste om bord som minimum svarer til antallet af besætnings medlemmer.

Der ud over skal hver enkelt redningsvest passe til dens ejers mål og vægt. Det betyder at du især skal tage et kig på børnenes redningsveste. Det er nemlig slet ikke sikker at de næste år stadig kan passe den samme redningsvest som de brugte til sommerens sejlads. Og så skal du ud og have fat i nye redningsveste.

Hvor finder jeg de bedste redningsveste?

Når du således er på jagt efter nye redningsveste til familien skal du være opmærksom på at de skal leve op til gældende regler og standarder. Blandt andet skal dine redningsveste skal være type godkendte efter sen af de kendte standarder SOLAS, CE eller DVN.

En redningsvest skal være forsynet med nødfløjte, kraftigt blinklys og en såkaldt D ring som anvendes til fæste af livline i tilfælde af bjærgning. Køber du oppustelige redningsveste skal du sikre dig at disse, foruden den selv oppustende mekanisme, er forsynet med nødsnor til manuel oppustning. Og så er det selvfølgelig vigtigt at dine redningsveste er komfortable sådan så man faktisk har lyst til at bære dem under sejladsen.

Find redningsveste i den online shop på https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/19-redningsveste/ 

Flere Nyheder