Penge tilbage i skat – hvordan og hvorledes?

22 februar 2023 admin
image

Er du en af de mange danskere, som hvert år går og grubler over om du skal betale restskat eller have penge tilbage i skat? Så har du sikkert ikke helt styr på din årlige forskudsopgørelse. Læs med her og bliv klogere!

Hvordan fungerer forskudsopgørelsen?

Forskudsopgørelse er en forudsigelse af den samlede indkomst, du vil tjene i løbet af et skatteår, og hvor meget du vil skulle betale i skat af denne indkomst. Dette opgøres af Skattevæsnet på baggrund af de oplysninger, de har modtaget om din økonomi.

Hvorfor får jeg penge tilbage i skat?

Du får penge tilbage i skat, hvis din faktiske indkomst er lavere end den forventede indkomst, der blev anvendt i forskudsopgørelsen. Det betyder, at du har betalt for meget i skat i løbet af året, og Skat vil derfor tilbagebetale den overskydende skat.

penge tilbage i skat

Hvornår ved jeg om jeg får penge tilbage i skat?

Du ved, om du skal have penge tilbage i skat, når du modtager din årsopgørelse, som er en opgørelse af din faktiske indkomst for det forløbne år samt en opgørelse af, hvor meget skat du har betalt. Hvis din faktiske indkomst er lavere end den forventede indkomst i forskudsopgørelsen, vil du modtage en tilbagebetaling af den overskydende skat.

Få styr på din forskudsopgørelse og optimér din indbetaling til skat

Det er vigtigt at huske på, at forskudsopgørelsen kun er en forudsigelse, og at den faktiske indkomst kan variere i løbet af året. Derfor er det en god idé at tjekke din forskudsopgørelse løbende og rette den, hvis der er ændringer i din økonomi.

På denne måde kan du undgå at betale for meget i skat – det, man også kalder for restskat – og samtidig sikre dig, at du får den korrekte tilbagebetaling af den overskydende skat. Og så kan du sove mere roligt om natten.

Flere Nyheder