Lys på byggepladsen giver gode arbejdsbetingelser

23 February 2023 Anna Marie Aggerholm

Specielt i et land som Danmark, hvor meget af arbejdstiden om vinteren henligger i mørke, er det vigtigt med optimal byggepladsbelysning

Hvad enten der er tale om nybyggeri, renovering eller udendørs produktionsarbejde, er det vigtigt med ordentlig og effektiv arbejdsbelysning. For det første sikrer man korrekt udførelse af arbejdet, for det andet minimerer det risikoen for arbejdsskader.

Behovet for arbejdsbelysning er naturligvis ikke lige stort alle steder, det afhænger af både lokation og størrelse. Derfor er det en stor fordel at finde en leverandør, der kan tilbyde alt inden for byggepladsbelysning.

Arbejdsbelysning er mere end blot lamper og pærer

Du skal også være opmærksom på, om du har behov for at flytte meget rundt med lyset, eller om det skal være stationært. Skal lamperne tilsluttes en stikkontakt, eller skal de drives på batteri? På fødder eller stillads? Eller måske master? Der er mange parametre at tage hensyn til.

Vigtigt er det, at en arbejdslampe giver et kraftigt lys, der kan oplyse større områder, også når det er helt mørkt. Så kan du arbejde både tidligt og silde. Faktisk er det mørkt i vejret hele dage om vinteren, så en lampe er alfa og omega.

 

Byggepladshegn, Mobilhegn, Byggeplads

 

Arbejdsbelysning fås som komplette sæt med mast og betonklods. Har du ikke behov for det, kan du også vælge en lysmast eller en lysbom separat. Hertil kan du så tilvælge betonklodser, fødder, projektører og andet udstyr.

Er det dyrt at anvende byggepladsbelysning?

Det er der ikke noget entydigt svar på. Det afhænger helt og aldeles af den form for belysning, du vælger. Generelt bruger LED projektører mindre strøm end halogenlamper, men det er svært at råde, uden at kende det konkrete behov.

LED projektører er flytbare og kan monteres forskellige steder på byggepladsen. De har også længere levetid og er billigere i drift end halogenlamper. Desuden skal du ikke skifte rør med jævne mellemrum.

Halogenlamper er tungere, forbruger mere strøm og skal have skiftet halogenrør ind imellem. Fordelene ved halogen er den noget kraftigere lysstyrke, og de egner sig bedre til master og andre stationære anordninger.

More articles