Kom ud af afhængigheden – få hjælp hos et misbrugscenter

31 marts 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Har du fået udskrevet medicin til lindring af smerter efter et traume eller en operation? Så bør du være opmærksom på om dit forbrug tager overhånd og udvikler sig til et misbrug.

Hvad er et misbrug?

Måske er du i tvivl om hvorvidt du har udviklet et afhængigheds betinget misbrug af læge ordineret medicin. Her bør du mærke efter i dig selv, og være helt ærlig: Tager du medicin for at dulme smerter?

Hvis dine smerter for længst har fortaget sig, er du højst sandsynligt blevet hængende i dit forbrug af receptpligtig medicin på grund af jagten på en særlig effekt – eller måske endda frygten for din krops reaktion ved fravær af stoffet.

Visse former for smertestillende medicin har nemlig, foruden den smertelindrende og muskel afslappende virkning, en række bivirkninger som ligner effekten af opiater så som morfin og heroin. Blandt disse kan nævnes en behagelig rus, ledsaget af let eufori. Det er på grund af denne rus at afhængigheden – og dermed misbruget – som oftest opstår.

Misbrugscenter

Samtidig skabes der meget hurtigt tolerans over for stoffet. Det betyder at kroppen har brug for stigende mængder af den pågældende opioid for at opnår den ønskede effekt. Du kan altså lynhurtigt blive hooked på eksempelvis Tramadol, Oxycontin eller Fentanyl. Og i modsætning til hvad du måske tror, vil du ikke bare kunne lægge pillerne på hylden fra den ene dag til den anden.

Få hjælp til afvænning hos Behandlingscenter Stien

Du bør derfor søge hjælp til afvænning hos et rigtigt misbrugscenter med speciale inden for behandling af afhængighed. Det er vigtigt at du i denne forbindelse vælger et misbrugscenter som kan tilbyde såvel afgiftning i trygge rammer som efterfølgende terapi samt indlogering. På den måde kan du nemlig komme væk fra dit vante miljø, og dermed reducere risikoen for tilbagefald.

Du kan læse mere om afvænning på https://behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder