Hvornår skal jeg opsøge en akuttandlæge?

19 April 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er du kommet til skade med en eller flere tænder, er det vigtigt, at du får akut tandlægehjælp så hurtigt som muligt.

Hvis din tand for eksempel er flækket i løbet af weekenden kan du ikke bare vente til på mandag med at få den repareret. Her bør du opsøge din nærmeste akut tandlæge og få den lappet sammen – og hurtigst muligt få en tid hvor din tandlæge kan se nærmere på tanden og inspicere skaden yderligere.

Muligvis vil din tand kunne repareres på langtids holdbar med plast eller cement. Det kan for eksempel være at tandens naturlige krone skal erstattes med en kunstig tandkrone hvis du skal kunne bruge din tand fremover. Og i svære tilfælde vil hele tanden skulle erstattes af et tandimplantat.

Søg tandlæge hjælp til smerter og blødninger

Du bør også opsøge din nærmeste tandlæge med døgnvagt hvis du pludselig oplever stærke smerter i dine tænder eller i din tandkød, eller det pludselig begynder at bløde uhæmmet fra dine gummer eller tandlommer.

Dette kan nemlig tyde på at en tandbyld eller en absces er bristet – og her er det meget vigtigt med hurtig og rettidig damage kontrol. Ellers kan betændelsen brede sig og give anledning til blodforgiftning.

Hvor finder jeg den nærmeste akuttandlæge i Gladsaxe?

Er du bosat i Gladsaxe, Søborg, eller Herlev – eller på de kanter – kan du med fordel kontakte TandlægeTeamet hvis du oplever nogle af oven for beskrevne symptomer. Også hvis disse optræder uden for klinikkens normale åbningstider.

TandlægeTeamet kan hjælpe dig med at få styr på dine bisser, og følger gerne op med kvalificeret tandlæge behandling på den følgende hverdag. Du er i trygge og professionelle hænder hos de dygtige og kompetente personaler hos TandlægeTeamet som har mange års erfaring med behandling af patienter i Gladsaxe. Læs mere på tandlaegeteam.dk

More articles