Hvornår er din rude ulovlig i bilen

25 august 2021 Steffen Hansen

Der er flere regler om ens bilrude, end man lige skulle gå og tro. Derfor er det en god idé, at have styr på reglerne, så man ikke bliver holdt ind til siden af politiet, og får en bøde. I værste tilfælde kan man blive kaldt til syn, hvis ens bil ikke opfylder reglerne, som gælder på området.

Revner i ruden

Hvis du er så uheldig, at du har fået et stenslag, som begynder at brede sig. Så er det vigtigt at holde øje med revnen, som kommer af, at stenslaget spreder sig. Bliver revnen for stor, eller kommer den ind i førerens synsfelt, så er det nemlig ulovligt at køre i bilen. Hvis politiet stopper en kan det ende med bøde, og i værste tilfælde med, at man skal have bilen til syn.

Tonede ruder

Det er i Danmark lovligt at tone alle de bagerste ruder, så man ikke kan se gennem dem udefra. Men forruden, og de to forreste sideruder er ikke tilladte at tone. Grunden til, at dette ikke er tilladt, er fordi man skal kunne se føreren af bilen. Derudover kan det være farligt med for mørke ruder, hvis man skal køre om aftenen.

Bliver man stoppede med tonede ruder, så skal man pille filmen af med det samme, eller i hvert fald vise, at man har tænkt sig at gøre dette. Det kan være ved at pille noget af det af, så det ser forfærdeligt ud, og man bliver nødt til at fjerne det hele, for at få det til at se ordenligt ud.

Brug sund fornuft

Som udgangspunkt, så er reglerne ikke så svære, men en revne i forruden er som eksempel en vurderingssag. Derfor er det vigtigt, at man bruger sund fornuft, og tænker sig om, inden man sætter bilen i gear og begynder at køre, når man har problemer med ruden.

Flere Nyheder