Hvad du kan bruge et webhotel til?

04 september 2021 Steffen Hansen

Et webhotel; hvad er det, og hvorfor har du brug for det? Det kan du lære meget mere om her i indlægget, hvor vi vil komme ind på, hvad ordet webhotel dækker over, hvor du kan købe et webhotel, og hvad du skal bruge det til.

Læs mere herunder.

Bruges til hjemmesider

Et webhotel er det man i IT verden kalder en serverhosting, som bruges til hjemmesider. Det er altså en service man kan købe, så man har et sted, hvor ens hjemmeside bliver oprettet. Det betyder derfor, at man kan købe et webhotel, og springe over, at lære hvordan man skal opsætte en server fra bunden, for at bruge den til denne opgave. Hvis man skal have mange webhoteller, så kan det dog være en idé at bruge en dedikeret løsning.

Hvor kan du købe det

Der findes i dag mange forskellige udbydere af webhoteller. Det kan købes hos virksomheder som Simply.com eller one.com, hvis man ønsker en simpel løsning som er nem at sætte op. Er man lidt mere teknisk, så kan det være man skal have en server hos Amazon AWS, eller andre lignende løsninger. Hvad der passer bedst til en, kommer helt og holdent an på, hvad man skal bruge det til.

Hvornår er det nødvendigt

Hvis man gerne vil have en hjemmeside, som er kørende hele tiden, så er det nødvendigt, at man har et webhotel som kører i døgndrift. Derfor kan man ikke bare sætte hjemmesiden op på ens hjemmecomputer, og have den oppe, når den lige er tændt. Et webhotel er en server, som står hos udbyderen af dette, og derfor sjældent bliver slukket. Når serveren bliver slukket, så bliver det oftest gjort på en måde, så det ikke går udover din oppetid på hjemmesiden. Dette gøres ved brugen af flere servere, så der er et “redundant” netværk opbygget om opsætningen.

Flere Nyheder