Find det rigtige brygudstyr til dit ølbryggeri

18 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

I princippet er der ikke noget, der hedder et forkert brygudstyr. Du vil kunne finde det meste i et veludstyret køkken, som du skal bruge for at brygge en god basisøl. Du kan også komme vidt med et startskit, men skal du nørde og måske eksperimentere med forskellige smagsvarianter og brygmetoder skal du nok overveje at investere i et brygudstyr. 

Du kan få råd og vejledning, der hvor du plejer at købe dine ingredienser. Det brygudstyr du skal vælge er det der passer bedst til dine behov og den type øl du plejer at brygge. Det skal ikke være for stort, så du ikke udnytter kapaciteten. Omvendt skal brygudstyret heller ikke være så lille, at du ikke kan udvide eller eksperimentere med nye øltyper og smage.

brygudstyr

Stor forskel på øl

Som microbryggerierne og flere har været i udlandet og smagt andre former for øl, som eks. den mørke bayerske og den mexikanske, der skal drikkes sammen med lime. Begge er markant forskellige fra den lyse danske øl, der er brygget på hvede. 

Der findes masser af materiale du kan læse og lære mere om forskellige former for øltyper og hvordan du kan prøve selv at lave dem. Du kan også få inspiration, samt råd og vejledning af personalet, der hvor du køber din ingredienser til ølbrygning. 

Du kan også vælge at se YouTube videoer, her findes et utal af videoer som viser forskellige brygmetoder og forskellige typer af smage. 

Uanset hvordan du vælger at lære at lave andre former for øl, er det en god ide at føre en slags logbog over dine eksperimenter. Det gør det nemmere at lære af dine fejl og succes og eksperimentere videre. Og hvem ved måske er du så dygtig eller heldig, at du ender ud med en hel nu smagsvariant og det er startsskuddet som microbrygger.

Flere Nyheder