Få styr på dine data med SQL kurser

27 februar 2019 Astrid Pedersen
Få styr på dine data med SQL kurser

Drømmer du om at kunne bygge dine egne rapporter, forecasts, forretningsmodeller og præsentationer baseret på store datasæt – helt automatisk? Så er det vigtigt at have et vist kendskab til, hvorledes data hentes ud af en database og dernæst manipuleres på formålstjenlig vis.

Hvordan anvendes SQL, og hvorfor er det vigtigt at kunne?

Med SQL – som er en forkortelse for Structured Query Language – kan du, groft forenklet sagt, kommunikere med databaser. Dette er vigtigt i arbejds funktioner, hvor du har brug for at lave data udtræk fra relationelle databaser så som eksempelvis Oracle database eller Microsoft SQL Server. SQL bruges i de tilfælde, hvor man ønsker at lave forespørgsler direkte ned i databasen, og derpå for eksempel gruppere data, sammenkøre data, filtrere data eller sortere data fra pågældende database.

SQL består af en samling kommandoer og udsagn, som kan kombineres på forskellige vis til at skabe nøjagtig de forespørgsler, du skal bruge til at løse den specifikke opgave. Microsofts egen særlige variant af SQL hedder Transaction SQL, og bliver i daglig tale kaldet T-SQL. Denne dialekt er udviklet til Microsofts platforme, det vil sige databaser og servere som Oracle database eller Microsoft SQL server, og kan anvendes i Microsofts egne applikationer så som Microsoft Excel eller Microsoft Access. Ved hjælp af disse kan du skræddersy dine egne applikationer, som via SQL forespørgsler henter og bearbejder relevante data til det format du ønsker – helt automatisk.

Lær at bruge SQL på et SQL kursus København

Hvis du godt kunne tænke dig at forenkle og effektivisere dine arbejdsgange, samtidig med at du lærer mere om databaser og hvorledes disse fungerer, kan du med fordel tilmelde dig et kursus i SQL. 4D tilbyder SQL kurser, som henvender sig til brugere på alle niveauer, og som gennemgår de vigtigste elementer i SQL. Se udvalget af kurser i SQL på 4d.dk

Flere Nyheder