Få råd og vejledning fra en boligadvokat ved bolighandel

20 January 2019 Astrid Pedersen

editorial

Tusindvis af boliger handles hvert år i Danmark. Langt de fleste af disse sælges via en ejendomsmægler, som sørger for såvel annoncering af boligen som formidling og fremvisning heraf til de rette, interesserede købere. I de fleste tilfælde falder handelen ud til alles tilfredshed, især fordi flere og flere købere vælger at benytte sig af det såkaldte advokat forbehold. Et advokat forbehold er et forbehold, som er muligt at få indført i en købsaftale. Dette betyder i praksis, at man kan ”reservere” den bolig,man er interesseret i, indtil en boligadvokat har kigget dokumentationen igennem.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er, kort fortalt, en jurist som har specialiseret sig i boligret og beskæftiger sig med bolighandel. Når du som boligkøber står for at skulle skrive under på en købsaftale, kan du således benytte dig af advokat forbeholdet, som giver din boligadvokat fjorten dage til at gennemlæse diverse dokumentation, som vedrører såvel selve handelen som boligen generelt. På den måde kan du sikre dig, at du på forhånd ved præcist hvad det er du køber.

En boligadvokat vil kunne klarlægge, om der er forhold ved ejendommen, som kunne påvirke din beslutning om et køb. Det kan for eksempel være en usund økonomi i foreningen, risikofyldte lån i ejendommen, eller lokaleplaner, som kan have effekt på boligens værdi – for eksempel opførelse af bygninger eller andre konstruktioner tæt på din nye bolig. Med en boligadvokat har du således en modvægt til ejendomsmægleren, som typisk er sælgers mand.

Hvor finder jeg en boligadvokat?

Hvis du er interesseret i at få hjælp fra en boligadvokat, kan du kontakte eboligadvokat.dk. Her finder du udelukkende dygtige boligadvokater med speciale i at hjælpe private købere. Da eboligadvokat.dk er en digitalt baseret service, kan du regne med priser, som er en del lavere end gennemsnittet. Læs mere på https://eboligadvokat.dk/ 

More articles