Få hjælp til billig gulvafhøvling eller gulvafslibning hos din lokale gulvmand

30 maj 2021 Astrid Pedersen

Har dit trægulv med tiden fået skrammer, ridser og pletter som giver det en snusket fermtoning? Så bør du overveje en gulvbehandling i form af en afhøvling eller en afslibning.

Hvordan ved jeg om mit trægulv kan tåle en gulvafslibning?

Langt de fleste trægulve, som blot er en smule slidte i overfladen, kan sagtens tåle en gulvafslibning. En gulvafslibning er en forholdsvis skånsom procedure som udføres ved hjælp af en særlig maskine designet til formålet. Denne maskine er forsynet med en stor slibe rondel som roterer i det horisontale plan. På denne rondel monteres sandpapir i først grov, dernæst fin, kornstørrelse.

Når maskinen føres hen over trægulvet vil det grove sandpapir på effektiv vis fjernes de grimme skønhedspletter som giver anledning til gulvets nussede og snuskede udseende. Disse er nemlig som regel blot overfladiske af natur og stikker sjældent dybere end allerhøjst et par millimeter.

Dette svarer fint til den mængde af træværk som fjernes ved afslibning af gulve. Og derfor vil du kunne opnå rigtig gode resultater med en gulvafslibning hvis dit trægulv blot er noget slidt, mat og plettet at se på.

Få en professionel gulvmand til at vurdere dit trægulv

Anderledes forholder det sig med en gulvafhøvling. Et trægulv vil kun kunne tåle et vist antal afhøvlinger i løbet af sin levetid idet en gulvafhøvling er en langt mere voldsom behandling. Ved en gulvafhøvling anvendes skarpe knivskær som er monteret på en valse.

Du bør aldrig selv kaste dig ud i afhøvling af gulve. Har du mistanke om at dit trægulv ikke kan blive flot igen med en gulvafslibning bør du få fat på en gulvmand som kan foretage en vurdering af gulvets tilstand og beskaffenhed og på baggrund heraf beslutte om det er bedst tjent med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Læs mere om gulvafhøvling og gulvafslibning på ideertilhuset.dk.

Flere Nyheder