Få hjælp fra billig boligadvokat, når du skal købe bolig

28 February 2019 Astrid Pedersen
image

editorial

Når du er i markedet efter en ny bolig, vil du højest sandsynligt kontakte en ejendomsmægler. Ejendomsmægleren har typisk en masse relevante boliger til fremvisning, da det er hans eller hendes opgave at få solgt de boliger, sælgere sætter på markedet. Du kan med fordel præcisere dine krav til boligens størrelse, pris, beliggenhed osv. over for mægler – så vil han eller hun skrive dig op som interesseret køber, og kontakte dig, når der dukker en bolig op på markedet, som matcher dine ønsker og præferencer.

Men når det handler om fornuften i købet af drømmeboligen, hører mæglers forpligtelser op. Mægler er kun interesseret i at sælge så mange boliger inden for så kortest muligt tid, med så høj en fortjeneste som muligt. Derfor vil vedkommende kun orientere dig om forhold, om hvilke han eller hun er forpligtet til at oplyse ifølge lovgivningen. Det er således op til dig selv at sætte dig ind i alle de sagforhold, som kunne have negativ indflydelse på din beslutning om køb af bolig.

Hvad er en boligadvokat, og hvordan kan han eller hun hjælpe mig i forbindelse med køb af bolig?

I denne situation er det en god idé at benytte sig af det advokatforbehold, som er indbygget i de fleste købsaftaler, og som giver din boligadvokat mulighed for at gennemlæse al dokumentation vedrørende boligen. På den måde slipper du for at gøre det selv – og en dygtig og erfaren boligadvokat vil have langt stærkere forudsætninger for at kunne gennemskue den omfattende dokumentation, end du selv har som lægperson.

Det kan for eksempel være, at ejendommen, i hvilken drømmelejligheden ligger, har en usund økonomi og måske nogle risikable lån, hvilket kan have konsekvenser for din økonomi. Eller der kan være lokalplaner om opførelse af bygninger eller andre anlæg klos op og ned ad dit nye hus, hvilket kan medføre et fald i værdien.

Læs mere om, hvad billige boligadvokater kan gøre for dig, på eboligadvokat.dk

More articles