Bær mundbind mod smitte

10 August 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når vi går hen og bliver syge med feber, hoste og snot skyldes det som regel en virus eller en bakterie. De fleste af års kender til influenza plagen, som hærger landet hver eneste vinter. Og den almindelige forkølelse findes både i en sommer og en vinter version.

Hvordan kan jeg forhindre smitte i at brede sig?

Det kan godt være svært at beskytte sig selv imod smitte hvis man har en almindelig tilværelse med job, fritids interesser og andre sociale aktiviteter i hverdagen. Man kommer nemlig i berøring med mange mennesker – og denne store kontakt flade øger risikoen for smitte med virus eller for en bakterie infektion.vi tilbringer hver dag mange timer i offentlig transport og på dårligt udluftede kontorer hvor hygiejnen måske ikke altid er helt i top.

Influenza, forkølelse og andre infektioner smitter via dråber, som enten spredes i luften når vi hoster eller nyser, eller lander på diverse overflader og håndtag. Her kan de overleve i timevis indtil de bliver samlet op af en ny vært. Det bedste du kan gøre for at beskytte sig selv er at bruge håndsprit og holde en god hygiejne.

Er du selv blevet smittet kan du på effektiv vis beskytte andre mod infektion ved at holde dig hjemme så længe du er syg. Er du nødsaget til at gå ud og færdes i den offentlige sfære – for eksempel i forbindelse med læge besøg eller indkøb – bør du bære et mundbind.

På den måde kan du nemlig forhindre smitten i at sprede sig via dråber fra dine host eller nys. Og så har du gjort dit for at nedbringe smittetrykket.

Køb mundbind mod smitte online

Hvis du leder efter et sted hvor du kan købe billige mundbind til engangs anvendelse kan du med fordel tjekke Testsmarts online shop på Testsmart.dk

More articles