Få dit smukke gulv igen med en professionel gulvafslibning

21 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et smukt, nylagt gulv, som netop har modtaget sin første behandling, er noget af det mest behagelige at betræde – og er samtidig en sand fryd for øjet. De fleste boligejere, som vælger at få beklædt deres hjem med et lækkert, massivt trægulv, vælger samtidig det, der går under betegnelsen ikke forseglende behandling. En ikke forseglende behandling kan for eksempel være en sæbe behandling eller en olie behandling.

Disse to former for gulvbehandling har det til fælles, at de ikke – som for eksempel lak, fernis eller maling – forsegler gulvet brædder, parketter eller planker. I stedet dannes en tyk, mættet hinde i træværkets overflade derved, at olie eller fed sæbe skrubbes ned i træets fibre, som er ganske blotlagte efter den indledende gulvafhøvling eller gulvafslibning. På den måde får træets særlige karakteristika, som for eksempel ærer og knaster, lov til at skinne igennem, og giver gulvet personlighed og varme.

Få den rette hjælp til dit slidte og udtørrede trægulv

Desværre gør en ikke forseglende behandling gulvet mere sårbart over for udefra kommende påvirkninger. Et sæbe behandlet trægulv, som betrædes hver dag, skal således vedligeholdes grundigt og omhyggeligt. Dette sker ved hyppig gulv vask med en særlig sæbe, som forstærker den sæbe hinde, gulvet fik ved sin seneste behandling. Men desværre holder intet evigt, og selv med rutinemæssig pleje og vedligeholdelse vil gulvet med årene blive slidt.

Når slitagen begynder at manifestere sig i uafvaskelige pletter og skjolder, grålige slidspor af nedtrådt skidt og støv samt gulnede plamager fra solens skarpe stråler, er der ikke andet at gøre end at kontakte sin lokale gulvmand og aftale tid til en gulvafslibning med efterfølgende ny sæbe behandling.

Find din lokale gulvmand online

Hos JI Gulvservice kan du altid få et gratis og uforpligtende tilbud på en professionel gulvafslibning inklusive efterbehandling. Kontakt JI Gulvservice via jigulvservice.dk

More articles