En fuglekikkert og gode tidspunkter og steder at se på fugle
Har du anskaffet dig en fuglekikkert?
Så er det da med at få den afprøvet, så du kan se, om du kan spotte nogle af de fugle, du gerne vil se.
Det kan være, du “samler” på at spotte fugle, hvor du så skriver dem ned i en lommebog, typen, tidspunktet, sæsonen og så videre på samme måde, som flyspottere gør det samme på.
Eller du er måske mere ude i, at du gerne vil have din børn eller andre unger med på en ekskursion, så de ved selvsyn selv kan se, hvor vild naturen kan være, når man ikke oplever den bag en skærm.
Selvfølgelig er der så også alle de tilfælde, hvor man bruger sådan en fuglekikkert til at få øje på de fugle, man gerne vil nedlægge som jæger – huske på jagtsæsonerne i den forbindelse.
Men angående selve det at finde frem til, hvor fuglene er, så handler det jo om, hvorvidt du gerne vil se en hel masse forskellige fugle i ren tilfældighed.
Her kan du prøve dig frem ved at prøve forskellige besøgstidspunkter i for eksempel en skov, en klippeafsats, ved marker og alt andet, hvorefter du får et kendskab til nærmiljøet og noterer dig, hvor der er gode steder at få øje på fugle.
Senere kan du så blive virkelig systematisk, så du ved, hvornår du kan få øje på flest muligt fugle.
Er du i udlandet, så er det jo også bare med at tage den fuglekikkert med, for man ved jo aldrig, selvom du måske ikke kender området, om du alligevel har heldet med dig og spotter nogle fugle, man ikke ser i Danmark.
Leder du efter specifikke fuglearter, så er det med at kende deres vanemønstre, hvor de yngler, hvornår de jager og så videre, så du får den størst mulige sandsynlighed for at opdage dem.