Hvordan laver du en perfekt flæskesteg?

17 March 2022 Silje Hansen

editorial

Flæskesteg er noget som de fleste nok forbinder med juleaften. Der er tradition for at der bliver serveret flæskesteg med sprøde svær juleaften. Men flæskesteg kan du sådan set spise hele året rundt. Det kan du enten spise som det er, eller lave det om til en flæskestegssandwich. Flæskesteg går godt med rødkål og brun sovs. Hertil kan du servere kartofler, som også smager dejligt til en varm flæskesteg.

Det er en kunst at lave en hel perfekt flæskesteg. Flæskesteg med sprøde sværd er en svær kombination, fordi du arbejder med to forskellige konsistenser på én gang.

Flæskesteg

Hvordan laver du en perfekt flæskesteg?

En flæskesteg kan du vælge at stege i ovnen eller placere i en sous vide inden du kommer den i ovnen. Det handler meget om, hvad du er til, og hvordan du ønsker at flæskestegen skal være. Den store udfordring med at lave flæskesteg er at få sværene til at blive sprøde. 

Der er mange der har forskellige tricks og tips til, hvad du kan gøre for at sværene bliver sprøde. Selve flæskestegen er normalvis lige til at få stegt i ovnene. Oftest handler det mest om at skrue godt op for varmen helt til sidst for at få sværene til at blive helt sprøde og lækre.

Find en nem opskrift på at lave en god flæskesteg med sprøde svær

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer godt i mål med at lave en flæskesteg, så er det altid rart at have en opskrift at følge efter. Særligt hvis det er til juleaften eller en anden begivenhed, hvor du får gæster på besøg. Man har som udgangspunkt et skud i bøssen, hvorfor det er væsentligt om det lykkedes for dig eller ej.

Hvis du ønsker en simpel og nem opskrift at følge, som giver dig en perfekt flæskesteg hver gang, skal du vælge https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7583/flaeskesteg-med-sproed-svaer.

More articles