3 lags mundbind mod smitte

14 juni 2020 Astrid Pedersen

Er du syg og snottet – eventuelt med en influenza eller en slem forkølelse – bør du holde dig hjemme. For det første vil du hurtigere komme ovenpå hvis du holder dig i ro, og for det andet vil du kunne undgå at udsætte andre mennesker for smitte når du holder dig inden døre. Især det sidste er en vigtig pointe, hvis du ønsker at bidrage positivt til nedbringelse af smittetrykket.

Hvorfor er mundbind en god idé?

I et samfund som det danske spredes virus og bakterie infektioner med lynets hast – især i de kolde vintermåneder hvor vi tilbringer megen tid inden døre. Vi står op og ned ad hinanden i de offentlige transportmidler og mange af os bruger de fleste af vore vågne timer i dårligt udluftede kontorer med recirkuleret luft.

I en sådan situation skal der ikke meget til før én person med influenza, snue eller en lunge eller hals betændelse smitter de som er tættest på. Disse typer infektioner smitter nemlig via aerosoler – små dråber af spyt, som spredes fra næse og svælg i en sky når den inficerede person hoster eller nyser.

Det er her mundbindet kommer ind i billedet. Et trelags mundbind med høj filtrerings faktor kan nemlig sætte en effektiv stopper for smitte spredningen idet det bremser denne sky, og dermed forhindrer vira og bakterier i at inficere andre mennesker, samt at lande på overflader, dørhåndtag og gelændere. Og derfor bør du, såfremt du af den ene eller den anden grund er nødt til at bevæge dig ud i det offentligt rum, iføre dig et tre lags mundbind til engangsbrug.

Hvor kan jeg købe billige mundbind mod smitte?

Hos Testsmart finder du de solide tre lags mundbind i høj kvalitet som beskytter mod spredning af smitte. Du kan bestille dine mundbind i den online shop på Testsmart.dk

Flere Nyheder