Skal man altid fjerne gammelt byggeri, før man kan begynde på noget nyt?

27 December 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Gamle civilisationer var ikke så gode til det med at tænke langsigtet.

Jo, de skabte da mange opfindelser og kreationer, som vi nyder godt af i dag, men de tænkte ikke altid på sådan noget som at lægge marker brak, ikke overudnytte ressourcer og generelt have god hygiejne.

De skabte bare paladser, huse, hele riger og meget andet ved at bygge, bygge og bygge – og det kunne man også bare!

Man se mere på sådan noget som, hvad man kunne bruge det til bagefter, når det var bygget, og var det ikke godt nok, så byggede man om eller startede et helt nyt sted.

Således kunne man ende med mange områder, hvor der næsten ikke var noget natur, både fordi man byggede de steder, og man skulle bruges naturens ressourcer for at bygge videre, hvorfor man udpinte de naturområder.

Sådan er situationen heldigvis ikke i dag.

Der er mere styr på byggeriet nu om dage

Skal man bygge i Danmark, så skal der indhentes tilladelser og meget andet, som kan tage tid og være lidt irriterende for den, der bare gerne vil bygge, men alternativet er et uendeligt byggevirvar, som der ingen kontrol er med.

Således kan man endda også få hjælp fra en entreprenør i Hjørring, hvis det er her, man har tænkt sig at bygge.

Der er nogle områder, der er fredede, så man ikke kan få lov at bygge de steder, og andre arealer er udstukket til rekreative miljøer, hvor man satser mere på naturlige omgivelser end byggeri.

Derfor kan man ikke bare få lov til at bygge nyt, hvor der umiddelbart ikke er noget i forvejen. Hvorfor ser man også meget byggeri blive foretaget de steder, hvor der allerede er blevet bygget, hvor man så river det gamle ned.

Selv umiddelbart grønne områder kan jo gemme på gammelt byggeri fra tidligere civilisationer under sig.

More articles