Murerens ædle håndværk

17 May 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Når man dags dato ser en murer tænker de færreste på, at murerfaget kom til Danmark via sydeuropæiske murer, der kom op for at lære os at bygge kirker i mursten til guds ære. Det er heller ikke et område der i dag fylder meget, selvom det stadig sker at der bygges nye kirker. Grundtvig kirken i Nordvest er et smukt eksempel.

Det er således næsten 1000 år siden de første munke eller murere kom til Danmark og da det hurtigt viste sig, at den danske muld var ideel til at brænde mursten og bygge ikke alene kirker, men også huse af. Den første murstenskirke blev bygget i Ringsted og hedder Sct. Berndt. Den blev indviet i 1134 og er Skandinaviens ældste.

Murerens dagligdag i dag

I dag er der meget lidt religion i en murers dagligdag. I dag arbejder en murer med mange andre opgaver selvom det for murere er vigtigt at de gamle teknikker bevares og ikke går i glemmebogen. En murer arbejder i dag med at bygge nye huse, murer og renovere facader op på murstensvillaer. De laver badeværelser, køkkener, murer og vægge og mange andre opgaver. 

Hvordan finder du den rigtige murer

At finde den rigtige håndværker eller murer er ikke nogen nem opgave. Derfor er det en god ide at få mere end et tilbud. Det kan f.eks. være et tilbud fra en murer i Hørsholm.

Ved at få flere tilbud sikre du dig ikke alene at du ikke har kontaktet den dyreste murer, men også at du får en ide om hvad det reelle prisniveau er. Husk dog også at det ikke nødvendigvis er det billigste tilbud der er det bedste. Der skal også tages højde for erfaring, kvalitet, metode og materialer. For ikke at sige om mureren holder de aftaler der er blevet aftalt.

More articles