Hvad er en psykolog?

12 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

En psykolog er en faguddannet akademiker, som har gennemført den femårige kandidat uddannelse i psykologi ved universitetet, og dermed har opnået titlen cand.psych. ”Psykolog” er en beskyttet titel, og må således kun benyttes af personer, som har gennemført denne uddannelse og som har titlen cand. psych. Andre lignende titler som for eksempel psykoterapeut eller coach er ikke beskyttede, og kan således benyttes af personer unde nogen som helst form for relevant uddannelse.

Som psykolog kan man have forskellige professionelle aktiviteter og interesse eller speciale områder. Mange uddannede psykologer vælger at gå ind i forskning, hvor andre vælger at beskæftige sig med udvikling af tests til udredning – og atter andre arbejder i sygehus væsnet eller inden for psykiatrien. En stor del af de uddannede psykologer vælger at blive praktiserende psykologer. En praktiserende psykolog rådgiver og vejleder omkring psykologiske og eksistentielle problemstillinger, og behandler disse ved hjælp af psykoterapi.

Hvornår har jeg brug for en psykolog?

Du behøver ikke at have en psykiatrisk diagnose eller en psykisk lidelse for at kunne få glæde af et forløb hos en psykolog. Mange mennesker oplever en eller flere gange i løbet af deres liv, at tilværelsen måske giver dem mere, end de umiddelbart kan håndtere. Og så er der ikke langt til en depression eller en angstlidelse.

Er du et sted i dit liv, hvor du føler, at vægten er ved at være for tung for dig at bære, kan du med fordel søge hjælp hos en psykolog. En psykolog vil kunne hjælpe dig med at identificere dine problemstillinger, få sat ord på dem og dermed blive herre over dem – i stedet for omvendt. Du vil opleve, at du får mere ejerskab over dit liv, og dermed en højere grad af livslyst og livsglæde.

Du kan læse mere om psykoterapi på psykologmetteherslund.dk

More articles