Hjælp til at få bugt med din angst

04 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man er ramt af angst på en måde, så man er diagnosticeret med at være plaget af angst, om det så gælder på dagligt plan eller kommer til kende som angst- eller panikanfald, så er det noget, man skal arbejde med løbende, så man kan få sig en hverdag, man kan leve med.

For at skelne mellem det at være almindeligt bange og så være kronisk ramt af angst, så kan man sige, at det at være bange og være kortvarigt angst som følge er en del af menneskets overlevelsessystem.

Den slags er med til at alarmere os, når der er fare på færde, så vi skal gemme os, gøre os klar til kamp eller bedømme, at denne fare er truende, så vi skal gemme os.

Havde vi ikke den følelse i os, så var vi hurtigt gået bort.

Men når angsten sætter sig som en kronisk lidelse i kroppen, så kan det blive invaliderende, når man får åndenød, hjertebanken, koldsved, svært ved at overskue noget, samle tankerne og meget mere.

Angst kan komme i forskellige grader, og de kan give sig udslag i forskellige form, som kan være angst for at miste, social angst, angst for at være alene og meget mere.

Uden at give dig bange anelser, så kan det blive svært at komme angsten til livs; især hvis man har gået med det længe uden at få behandling for det.

Men det er bestemt muligt at leve med det, om angsten så føles nærværende konstant eller kigger frem i korte glimt.

Man kan få medicin, gå i terapi af forskellig art, og så er det især vigtigt at have nogle redskaber i hverdagen, som gør, at man kan identificere, når angsten er på vej eller har ramt en.

Så ved man, hvad man skal gøre for at dæmre op for angsten og hjælpe sig selv.

More articles