Er diamantringe altid værdifulde?

02 May 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man skal tale om, hvorvidt noget er værdifuldt, så er der flere parametre, man skal kigge på – og så skal man også blive enige om, hvad man mener med “værdifuld”.

Det kan nemlig forstås på flere måder, og det gælder også med diamantringe.

Som udgangspunkt kan man dog godt regne med, at hvis diamantringene er ægte og har en eller flere ægte diamant(er) i sig, så er man da oppe i et højt prisleje; men det kan jo for den enkelt køber eller sælger være et lavt beløb, hvis man forventer flere millioner og ender med et par tusinde.

Ejer man ikke kongens mønt, så er dette beløb jo garanteret højt, så det kommer jo også an på ens eget udgangspunkt.

Hvis man køber en ny diamantring, kan den være dyr, fordi den er lavet af en kendt designer eller brand, og hvis der kun eksisterer den enkelte, så kan den blive virkelig dyr – men allerede efter den er brugt i kort tid, så daler den i værdi.

Så har man måske en gammel ring liggende, som man gerne vil have vurderet, og her ser man ligeledes på ting som, hvor sjælden den er, hvor god kvaliteten er med videre.

Men man kan så sagtens risikere at ende med at blive skuffet over, hvad man kan få for den enkelte diamantring, men så har den måske mere affektionsværdi for en, hvilket vil sige en personlig værdi, der ikke kan måles i penge.

Det kan man også kalde for en sentimental værdi, og den knytter sig måske kun til en eller ens familie.

Her kan man jo sagtens risikere at finde ud af, at ens diamantring er en forfalskning, og man bliver skuffet, men nu har den fået en bestemt betydning for en, så man stadig er glad for den, selvom den ikke er meget værd i penge.

More articles