Hvordan får jeg min pårørende til at gå i alkoholafvænning?

12 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når man er nærmeste pårørende – for eksempel familie eller nær ven – til en misbruger, handler det altid om at fare med lempe over for vedkommende – især når det handler om hans eller hendes alkohol problem. Dette er nødvendigt, idet det ikke er ukendt, at alkoholikere og andre misbrugere reagerer med vrede og afvisning over for de mennesker, som prøver at hjælpe dem, og i yderste konsekvens ender med at skubbe de mennesker fra sig, som burde betyde allermest for dem i deres liv.

Mange misbrugere og alkoholikere er således ensomme, og har kun misbruget tilbage i deres liv. Før det kommer der til, er det således vigtigt, at du skrider ind- dette skal blot gøres på den rette måde. For det første bør du undersøge, om der er andre mennesker i den misbrugsramtes liv, som kunne tænkes at have lignende tanker. Dette er meget sandsynligt – og lige så sandsynligt er det, at de også er tøvende med hensyn til konfrontationen.

Derfor bør I slå jer sammen og foranstalte en såkaldt intervention. Ved en intervention samles alle de mest betydningsfulde mennesker i den misbrugsramtes liv og gennemfører konfrontationen i fællesskab. Intervention har vist sig at være et meget virkningsfuldt redskab, når det handler om at motivere en alkoholiker for at gå i alkoholafvænning.

Få hjælp til alkoholafvænning hos Behandlingscenter Søby Park

For det andet er det vigtigt at have en plan for det videre forløb. Her kan Behandlingscenter Søby Park hjælpe. Behandlingscenter Søby Park tilbyder alkoholafvænning forløb med indlagt terapi, og har særligt speciale inden for behandling af alkoholisme. Hos Behandlingscenter Søby Park vil den misbrugsramte modtage såvel individuel behandling som gruppeterapi over et forløb på fem uger, hvor han eller hun er indlogeret på centeret.

Du kan læse mere om alkoholafvænning og behandling for afhængighed på behandlingscentersoebypark.dk

More articles